Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви във вторник, че никой, който е замесен в бунтовете в Капитолия, не трябва да бъде над закона. "Мисля, че никой не е над закона. Искам да кажа, че това е велико нещо в нашата страна, ние сме държава с върховенство на закона. Мисля, че всеки, който е участвал, трябва да носи отговорност".

В интервю за СиБиЕс Кук коментира, че тези събития не са нещо, от което страната просто трябва да пренебрегне, в крайна сметка "трябва да продължим напред".

Миналата седмица Apple премахна приложението за социални медии Parler, популярно сред хора, блокирани от Twitter и от App Store заради "заплахи за насилие и незаконна дейност". Комапнията установи, че приложението се използва за разпространяване на призиви за насилие след бунтовете в Капитолия.

Кук поддържаше относително близки, но балансирани отношения с Тръмп по време на президентството му. Докато Кук критикува ключови политики на Тръмп като решението му да прекрати DACA, програмата от епохата на Обама, която защитава някои имигранти от депортация и организира набиране на средства за Хилари Клинтън през 2016 г., той успя да спечели подкрепата на Тръмп повече отколкото много други Big Tech компании.

Междувременно българският евродепутат Ангел Джамбазки поиска ЕК да му обясни защо е премахната Parler.

Тръмп: Новият импийчмънт е абсолютна нелепост и опасност за САЩ

Тръмп: Новият импийчмънт е абсолютна нелепост и опасност за САЩ

Тръмп направи коментара преди да потегли от Белия дом за Тексас