Представители на Консервативната партия се безпокоят, че торите могат да завършат шести на изборите за Европейски парламент, като подкрепата за тях ще падне до едноцифрено число, пише "Гардиън".

Кандидати за евродепутати заявиха, че партията "почти отрича", че изборите се случват и продължава да настоява, че няма нужда да заемат местата си в Европейския парламент, въпреки че изгледите за сключване на споразумение между правителството и лейбъристите Брекзит да се случи преди 2 юли не са обнадеждаващи.

"Майната му на Брекзит"  - лозунг на британските Либерални демократи на евровота

"Майната му на Брекзит" - лозунг на британските Либерални демократи на евровота

Ние сме проевропейска партия от 50 г.

Опасенията за слабо представяне на консерваторите са продиктувани от факта, че партията не планира да отдели средства за предизборната кампания на кандидатите, няма да публикува предизборна програма и отказва да започне кампания.

Един евродепутат заяви, че кандидатите са принудени сами да финансират кампаниите си. Съобщено им е, че им се позволява да имат свои регионални платформи.

Източник от Консервативната партия заяви, че вътрешни данни показват, че торите могат да се представят по-лошо от Партия "Брекзит", лейбъристите, Либералните демократи, Change UK и дори по-лошо от Зелените, като получат под 10% подкрепа. Това може да се разтълкува като шепа места за разлика от сегашните 22 места в Европейския парламент.

Юнкер към Мей: Ускорете Брекзит

Юнкер към Мей: Ускорете Брекзит

Не ми харесва идеята, че трябва да напусна председателството на Комисията

Част от проблема е активистката база на партията, която не е мотивирана да води кампания за консерваторите, тъй като не е изпълнено обещанието за Брекзит. Проучвания показват, че около трима на всеки петима членове планират да гласуват за Партия "Брекзит" на Найджъл Фараж.