Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, който си осигури достатъчно подкрепа от делегатите за предстоящия конгрес на Демократическата партия за да се кандидатира за президент през ноември, е с "промит мозък като марионетка", коментира американският президент Доналд Тръмп пред Fox News.

"Левите радикали, нека си признаем, обработиха Джо. Той няма представа какво правят и какво ще правят. Мисля, че са му промили мозъка". Според него Байдън е повлиян от политици като сенатора от Вермонт Бърни Сандерс, който напусна президентската надпревара на 8 април.

Тръмп допълва, че бившият вицепрезидент на САЩ "не е наясно с действията си и не осъзнава какво всъщност се случва". Тръмп отново предупреди, че победата на Байдън на изборите през ноември ще доведе до срив на фондовата борса.

Байдън: САЩ се нуждаят от президент, а не от мажоретка

Байдън: САЩ се нуждаят от президент, а не от мажоретка

Критики в разгара на пандемията

"Те ще съкратят финансирането на полицията или ще го премахнат напълно", обясни той.

Тръмп е почти четири години по-млад от Байдън, който на 20 ноември ще навърши 78 години. Тръмп често поставя под въпрос умствените способности на Байдън.

"Но не е от възрастта на Байдън. Познавам хора, които са много по-възрастни от мен, но мислят и са съобразителни като 25-годишни", коментира по-рано Тръмп в интервю за The Wall Street Journal.

Като пример той посочи 91-годишния основател на веригата магазини Home Depot Бернар Маркъс и 86-годишния милиардер Шелдън Аделсън.

Повечето американци вярват за Русия и талибаните и искат наказания и санкции

Повечето американци вярват за Русия и талибаните и искат наказания и санкции

38% одобряват цялостното представяне на Тръмп като президент, 57% не го одобряват