Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че неговият съперник от демократите Джо Байдън е обидил афроамериканците в страната, след като попитал чернкож журналист дали е наркоман, предаде "Индипендънт".

"Току-що гледах клип. Джо Байдън тази сутрин обиди съответната общност. Това, което каза, е невероятно. Не знам какво става с него, но това беше много обидно изявление", каза Тръмп.

Коментарите на Тръмп са в отговор на интервю, в което Байдън бе попитан дали би се подложил на тест, който да докаже, че умственото му състояние е достатъчно добро, за да управлява страната.

Тогава той отговаря отрицателно и сравнява теста с такъв за наркотици, като на свой ред пита журналиста дали би се подложил.

Самият Тръмп открито се усъмни дали съперникът му може да изпълнява функциите на президент.

"Това беше глупав въпрос, заслужаващ отговор, който показа абсурдността на всичко това", заяви служител на кампанията на Байдън.

Според проучванията на общественото мнение, повече избиратели поставят под въпрос именно способностите на настоящия държавен глава.

Байдън "скочи" на Тръмп, отвлича внимание с лъжи за вота по пощата

Байдън "скочи" на Тръмп, отвлича внимание с лъжи за вота по пощата

Президентът се опита да отложи изборите

Четиридесет и седем процента от 1 104 регистрирани избиратели, анкетирани през  юли, заявиха, че смятат, че Байдън има може да служи ефективно като президент, докато 39 на сто не са бедени.

Само 43 на сто от анкетираните заявиха, че Тръмп е достатъчно психически здрав, докато повече от половината, 51 на сто, заявиха, че не вярват.