Президентът на САЩ Доналд Тръмп бойкотира традиционната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом и вместо това участва на митинг в град Вашингтон в щата Мичиган, съобщава ДПА.

"Може би сте чули, че бях поканен на друго събитие тази вечер - вечерята на кореспондентите в Белия дом, но предпочетох Вашингтон, Мичиган", каза Тръмп на митинга.

За втора поредна година американският лидер пропуска вечерята. Презрението му към журналистите е добре известно. Така той отново не уважи репортерите, които го отразяват.

Повечето президенти са участвали на събитието поне веднъж по време на управлението си, където често се разменят шеги с журналистите, но Тръмп гордо и шумно пренебрегва вечерята.

Защо бих искал да стоя в стая с група либерали, които представят фалшиви новини и ме мразят, написа той по-рано тази седмица на предизборния си сайт.

Тръмп предпочете фенове в Мичиган - дом на автомобилната индустрия на САЩ и щат, който го подкрепи на изборите през 2016 г. Събитието дори беше предавано на живо по телевизията по същото време с вечерята в столицата.

Вечерята на кореспондентите се провежда повече от век.