Демократите одобряват социализъм, мразят Израел и САЩ. Това написа президентът на Съединените щати Доналд Тръмп в "Туитър", като отново коментира конгресмени, които атакува с расистка риторика през уикенда.

През уикенда Тръмп призова няколко конгресмени да се прибират по държавите си по произход. Става въпрос за Александрия Окасио-Кортес от Ню Йорк, Аяна Пресли от Масачузетс, Рашида Тлаиб от Мичиган и Илхан Омар от Минесота. Скандалният коментар на Тръмп е осъждан в САЩ и по целия свят.

Конгресът подготвя резолюция за осъждане на расизма на Тръмп

Конгресът подготвя резолюция за осъждане на расизма на Тръмп

Резолюцията е внесена от демократа Том Малиновски

"Демократите се опитаха да се дистанцират от четирите "прогресивни", но сега са принудени да ги подкрепят. Това означава, че те одобряват социализъм, мразят Израел и САЩ. Не е добре за демократите", написа той в социалната мрежа.

По-рано той отбеляза, че "ние никога няма да бъдем социалистическа или комунистическа държава". Тръмп подчерта, че който не е щастлив в САЩ, може да си ходи.

Тръмп ожесточава атаката си срещу четирите цветнокожи демократки от Конгреса на САЩ

Тръмп ожесточава атаката си срещу четирите цветнокожи демократки от Конгреса на САЩ

Обвини ги в омраза към САЩ

Четирите конгресменки от Демократическата партия, превърнали се в жертва на расистки атаки от страна на президента на САЩ Доналд Тръмп, обвиниха американския лидер в следване на "дневния ред на белите националисти".