Личният адвокат на американския президент Доналд Тръмп Руди Джулиани, който е в болница след положителен тест за COVID-19, се справя добре в болницата и няма треска. Това каза президентът в понеделник, цитиран от "Ройтерс".

Тръмп направи изявлението пред репортери в Овалния кабинет на Белия дом.

"Няма температура и ми се обади по-рано тази сутрин. Това беше първото обаждане, което получих от него.", каза държавният глава. 

Адвокатът на Тръмп, подобно и на самия президент, нееднократно демонстрира пренебрежение към препоръките за борба с коронавируса - през последните седмици той се появяваше без маска в столиците на щатите, които посещаваше, в хотелите и на пресконференциите на закрито. На някои от тези събития той се ръкуваше с хора, прегръщаше ги и си правеше снимки без да носи маска.

И Джулиани е с коронавирус, приет е в болница

И Джулиани е с коронавирус, приет е в болница

Джулиани и говорителят му засега не са коментирали...

Припомняме, че Джулиани е последният от дългата поредица приближени до Тръмп, които бяха засегнати от пандемията. Президентското семейство също се лекува.

Джулиани обикаля страната като основен изразител на усилията на Тръмп да атакува чрез съда резултатите от президентските избори, спечелени от опонента му Джо Байдън.

До момента обаче съдилищата в различни щати отхвърлиха исковете и Байдън бе признат за победител.