Рудолф Джулиани - личният адвокат на американския президент Доналд Тръмп, е дал положителна проба за COVID-19, съобщи самият Тръмп, предаде CNN.

"Оправяй се скоро, Руди, ще продължим!!!" - написа действащият президент в Twitter.

Джулиани и говорителят му засега не са коментирали ситуацията, но според източник на CNN, адвокатът е бил приет в университетската болница в Джорджтаун в неделя, 6 декември.

Не се съобщават подробности за състоянието му и не е известно кога е установено, че той е заразен с коронавируса.

Джулиани обикаля страната като основен изразител на усилията на Тръмп да атакува чрез съда резултатите от президентските избори, спечелени от опонента му Джо Байдън.

Защо Рудолф Джулиани участва в мръсната игра на Тръмп?

Защо Рудолф Джулиани участва в мръсната игра на Тръмп?

С все по-абсурдни твърдения атакуват изборите...

Адвокатът на Тръмп нееднократно демонстрира пренебрежение към препоръките за борба с коронавируса - през последните седмици той се появяваше без маска в столиците на щатите, които посещаваше, в хотелите и на пресконференциите на закрито. На някои от тези събития той се ръкуваше с хора, прегръщаше ги и си правеше снимки без да носи маска.

Джулиани е поредният член на екипа на президента, който е диагностициран с коронавирус. Припомняме, самият Тръмп заболя от COVID-19 и беше лекуван във военна болница. Синът му Доналд Тръмп-младши и съпругата му Мелания също се заразиха.