Американският президент Доналд Тръмп в събота отново защити политиката си по отношение на борбата с коронавируса в страната и за пореден път удари медиите за разпространяване на фалшиви новини с цел да ги дискредитират.

Това направи той по познатия за него начин - в "Туитър".

Той използва за целта линк към публикация за новите строги мерки в Англия, обявени от премиера Борис Джонсън.

"Целият свят е силно засегнат от китайския вирус, но ако слушате фалшивите новини, бихте си помислили, че ние сме единствените", написа Тръмп, изтъквайки постиженията на САЩ в борбата с COVID-19 .

"Но ние сме страната, която е разработила ваксини и то с години предсрочно! Ние не искаме да имаме блокади, написа още той.

Припомняме, че имунизацията в САЩ вече започна, като вицепрезидентът Майк Пенс се ваксинира публично, за да насърчи американците.

В същото време, Американската администрация по храните и лекарствата работи с Центровете за контрол и превенция на заболяванията по сигналите за алергични реакции към ваксината Pfizer/BioNTech.

Поставят в пандемично "ниво 4" част от Англия заради новия COVID щам

Поставят в пандемично "ниво 4" част от Англия заради новия COVID щам

Пътуванията забранени, няма да се допуска смесване на хора

Не е ясно какво се крие зад негативните реакции, но полиетиленгликолът, също присъстващ във ваксината на Moderna, може да бъде "виновникът".

Федералните насоки препоръчват ваксинираните да бъдат наблюдавани в продължение на 15 минути след или 30 минути, ако имат анамнеза за алергични реакции.

САЩ проверяват сигнали за остри реакции на ваксинирани

САЩ проверяват сигнали за остри реакции на ваксинирани

Pfizer отрече, че хора с тежки алергии не трябва да се ваксинират

Фармацевтичната компания Pfizer обеща, че ще провери внимателно данните за появата на тежка алергична реакция.

Припомняме, че и двете ваксини бяха одобрени и вече тече ваксинирането с тях в САЩ.