Президентът на САЩ Доналд Тръмп гневно отговори след изказването на бившата първа дама Мишел Обама при откриването на конвента на Демократическата партия, че държавният глава е загазил сериозно, информира АФП.

В ключовата реч на първата вечер от събранието за номиниране на Джо Байдън за кандидат за президент на САЩ Мишел Обама атакува Тръмп, че е слаб лидер, който разделя страната и не може да се справи с предизвикателства като пандемията от коронавирус и последвалата икономическа криза.

Мишел Обама не иска Тръмп - Байдън може да изведе САЩ от кризата

Мишел Обама не иска Тръмп - Байдън може да изведе САЩ от кризата

От Тръмп "получаваме хаос, разделение и пълна липса на съпричастност", а нещата "могат да се влошат"

Тръмп изчака до вторник сутринта, за да отговори. Той нападна предшественика си Барак Обама и Байдън, който служи като вицепрезидент при Обама два мандата.

"Моля ви, някой да обясни на Мишел Обама, че Доналд Тръмп нямаше да е тук, в хубавия Бял дом, ако не беше свършената работа от съпруга й, Барак Обама", написа Тръмп в "Туитър" и нападна Байдън, че е просто един придатък.

Започва конвентът на демократите за избиране на Байдън за кандидат за лидер на САЩ

Започва конвентът на демократите за избиране на Байдън за кандидат за лидер на САЩ

Конвентът ще продължи четири дни

Американският лидер отново увери, че ситуацията бързо се подобрява.

Моята администрация и аз изградихме най-великата икономика в историята, спасихме живота на милиони хора и сега изграждаме още по-велика икономика от преди. Работните места се леят. NASDAQ вече е на рекорден връх, останалото ще последва. Сядайте и гледайте, увери той.

Социологическите проучвания показват, че Байдън води на Тръмп преди президентските избори на 3 ноември. Следващата седмица републиканците организират конвент, на който ще номинират Тръмп за втори мандат.