Германският "Велт ам зонтаг" пише, че президентът на САЩ Доналд Тръмп иска изключителни права върху ваксина срещу коронавируса, която е разработвана от базираната в Германия компания CureVac.

Изданието отбелязва, цитирайки анонимни източници, че Тръмп е предложил голяма сума пари на германски учени да работят върху ваксината. Отделно германското правителство се опитва да попречи на САЩ да се сдобие на тази база.

По-късно германското правителство потвърди информацията на вестника.

И Тръмп обяви извънредно положение в САЩ

И Тръмп обяви извънредно положение в САЩ

Белият дом хвърля $50 млрд. срещу коронавируса

Експерти обявиха, че за разработването на ваксина срещу вируса са необходими между 12 и 18 месеца. В момента няма ваксина срещу вируса.

Вчера стана ясно, че Тръмп не е носител на вируса.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 152 00 потвърдени случая, а починалите са повече от 5700. Регистрирани са случаи в 141 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 156 000 случая и над 5800 починали.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".