Президентът Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че не e знаел за заплатените $130 000 на порно актрисата Сторми Даниълс. Парите трябвало да гарантират нейното мълчание, предаде Си Ен Ен.

Телевизията отбелязва, че това е първото публично изявление на Доналд Тръмп за скандала, свързан с предполагаемата сексуална връзка, която го е измъчвала от месеци.

"Не", каза Тръмп пред репортери на борда на президентския самолет. Така той отговори на въпроса дали е знаел за плащането, направено от неговия частен адвокат Майкъл Коен само месец преди изборите през 2016 г.

 Заплашвали порноактрисата Сторми Даниелс да мълчи за срещата ѝ с Тръмп

Заплашвали порноактрисата Сторми Даниелс да мълчи за срещата ѝ с Тръмп

130 000 долара за мълчанието ѝ…

Попитан защо Коен е направил плащането, Тръмп каза: "Ще трябва да попитате Майкъл Коен, а Майкъл е мой адвокат. Ще трябва да попитате Майкъл Коен", каза Доналд Тръмп.

Той каза, че не знае откъде са дошли парите и не е обърнал внимание на въпроса дали е имало фонд, от който Коен да може да направи плащането.

Забележките нарушават месечното публично мълчание от страна на Тръмп по въпроса, макар че той категорично отрекъл да има връзка с порно актрисата през 2006 г.

Белият дом постоянно отказва да отговори на въпроса дали Тръмп е бил наясно с плащането, което Коен е направил на Даниълс през октомври 2016 г.

Плащането дойде във връзка със споразумение за неразкриване на информация, подписано от Даниълс, което бе предназначено да ѝ попречи да говори за предполагаемата сексуална връзка.

Порноактрисата обвини Тръмп, че не е подписал споразумението като по този начин документът е невалиден.