Американският президент Доналд Тръмп призова за "ново единство", един ден след митинг, в който нападна политически врагове и медии, съобщава БиБиСи.

Говорейки в Рино, Невада, Тръмп казва: "Ние сме един народ с един дом и едно голямо знаме".

"В Америка никога не губим вяра, никога не забравяме кои сме ние и ние никога не спираме да се стремим към по-добро бъдеще", допълва той.

Стотици протестират извън конгресния център, където той изнася речта си.

В 22-минутено обръщение до групата на ветераните, Тръмп коментира: "Време е да излекуваме раните, които ни разделиха, и да търсим ново единство, основано на общите ценности, които ни обединяват. "

Той казва на аудиториятаси , че в САЩ "ние не се определяме от цвета на нашата кожа, нашата заплата, партията или нашата политика. Ние се определени от нашето споделено човечество - от нашето гражданство в тази великолепна нация и от любовта, която изпълва сърцата ни".

По-рано, Тръмп се зарече да затвори правителството, ако това е необходимо, за да построи стената си по границата с Мексико.

Държавният глава на САЩ посочи пред привърженици на митинг под наслов "Да направим Америка отново велика" в град Финикс, щата Аризона, че опозиционната Демократическа партия била "обструкционистка".

Тръмп се зарича да затвори правителството, но да построи стената с Мексико

Тръмп се зарича да затвори правителството, но да построи стената с Мексико

Пак нападна медиите

Канцлерът Ангела Меркел смята, че Доналд Тръмп трябва да бъде подходящо уважаван за заеманата от него длъжност президент на САЩ, дори ако двамата имат различия по въпросите на политиката.

Нейният опонент Мартин Шулц е много по-критичен към Тръмп, като се обръща към президента на САЩ като "това безотговорно лице в Белия дом".