Доналд Тръмп в понеделник нарече неверни медийни съобщения, че предизборният му щаб се е отказал от част от съдебното оспорване на резултатите в Пенсилвания.

По-рано медиите в САЩ съобщиха, че представители на републиканците изключват от исковата молба твърдението, че служителите на избирателните комисии са нарушили правата на наблюдатели от тяхната партия.

"Кампанията на Тръмп отхвърля медийните доклади за промененото дело в Пенсилвания. Само още Фалшиви новини. Тормозът и изключването на нашите наблюдатели е голяма част от нашия случай. Неконституционно!", написа Тръмп "Туитър".

В неделя дело, заведено от предизборния щаб на Тръмп с измененията, бе публикувано в електронната база данни на федералния съд на щата. Сега документът не съдържа обвинения, че изборните служители са нарушили конституционните права на кампанията, ограничавайки възможността на републиканците да наблюдават преброяването на гласовете.

Рудолф Джулиани, адвокат на Тръмп, нееднократно е заявява, че в тази връзка над 600 хиляди гласа, подадени в най-големите градове на щата - Филаделфия и Питсбърг - трябва да бъдат обявени за невалидни.

Тръмп иска да му бъде присъдена победата в Пенсилвания.

"Радикалните леви демократи, работещи с партньора си, Фалшивите новини, се опитват да откраднат тези избори. Няма да им позволим!", добави Тръмп.

Тръмп се отказва от част от съдебното оспорване на резултатите в Пенсилвания

Тръмп се отказва от част от съдебното оспорване на резултатите в Пенсилвания

И то от най-важната част от делото