Американският президент Доналд Тръмп обяви едновременно помилването на повече от 10 лица, предаде "Спутник". Това се случва по-малко от месец преди края на мандата му. Ходът бе очакван и оповестен в началото на декември.

 Разследват корупционна схема за помилване от президента на САЩ

Разследват корупционна схема за помилване от президента на САЩ

След разкритията за Джулиани и помилването на Флин

Сред тях е и бившият съветник от предизборната кампания Джордж Пападопулос, адвокат Алекс ван дер Зуан, бившият представител Дънкан Хънтър и четирима пазачи на Блекуотър, които бяха осъдени за убийството на иракски цивилни.

Алекс ван дер Зуан е работил с бившия председател на кампанията на Тръмп Пол Манафорт.

Пападопулос се призна за виновен, че е излъгал ФБР и сътрудничи на властите. В крайна сметка той лежа в затвора 12 дни.

Мълър поиска 6 месеца затвор за екссъветник на Тръмп

Мълър поиска 6 месеца затвор за екссъветник на Тръмп

Джордж Пападопулос се призна за виновен

Специалният прокурор на САЩ Робърт Мълър поиска за него до 6 месеца затвор.

Пападопулос се призна за виновен, че е дал лъжливи показания пред агенти на ФБР във връзка с "мръсотия", която му е била предложена за Хилари Клинтън от неофициален представител (жена) на Русия в началото на 2016 г., която му била представена като роднина на руския президент Владимир Путин.

По-рано Тръмп вече подписа решение за помилване на няколко души, включително бившия му съветник по националната сигурност Майкъл Флин.

Припомняме, че Руди Джулиани, личният адвокат на Доналд Тръмп, обсъдил с президента възможността да бъде "превантивно помилван", писа през ноември американският вестник "Ню Йорк таймс", позовавайки се на двама анонимни източници.

CNN: Тръмп ще помилва масово

CNN: Тръмп ще помилва масово

Политика на Белия дом преди януари

Консервативният коментатор Шон Ханити вече заяви, че Тръмп трябва да помилва цялото си семейство, включително и себе си.