Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи на калифорнийските власти федерална помощ при трагичния инцидент в училището Сагас в Санта Кларита, където ученик откри огън, уби двама и рани трима студенти. Това обяви в четвъртък вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс по време на посещение в изследователския център на Еймс в Калифорния.

15-годишен застреля най-малко един и рани няколко в гимназия в Калифорния

15-годишен застреля най-малко един и рани няколко в гимназия в Калифорния

Бил от азиатски произход

"Току-що разговарях с президента Тръмп и той изказа дълбоки съболезнования на семействата на жертвите, както и на всички жители на град Санта Кларита," каза Пенс. "Свързах се и с шерифа на окръг Лос Анджелис Алекс Виланова и му казах, че президентът Тръмп е готов осигурете всички ресурси на разположение на федералните агенции за подпомагане на местните власти при разследването на това престъпление. " "Ние високо оценяваме факта, че местните власти реагираха много бързо на трагедията и такава скорост, разбира се, спаси живота на хората", добави той.

Около 07:30 сутринта полицията в Санта Кларита получи сигнали, че са изстреляни изстрели в училището в Сагас. 16-годишен ученик рани петима души с пистолет с 45 калибър и след това се застреля в главата. От получените рани са починали 16-годишно момиче и 14-годишно момче. Заподозреният е в болницата. Училището "Сагас" в околностите на Лос Анджелис е обучило 2,4 хиляди ученици.