Президентът на САЩ Доналд Тръмп вярва, че разследването на руската намеса на американските избори през 2016 г. "прави страната да изглежда много зле", съобщават АФП и други медии.

В интервю за вестник "Ню Йорк таймс" американският държавник също вярва, че специалният прокурор Робърт Мълър справедливо ще се държи с него. Това обаче е в противоречие със зачестилите атаки на републиканците по адрес на Мълър.

"Прави страната да изглежда много зле и поставя държавата в много лоша позиция", подчерта американският лидер пред изданието и допълни, че колкото по-бързо бъде разрешен въпросът, толкова по-добре за страната.

Президентът добави, че не е разтревожен относно продължаващото разследване, тъй като "всеки знае", че няма сътрудничество с Русия.

"Няма сътрудничество. Но аз мисля, че той ще бъде справедлив", каза Тръмп, коментирайки Мълър.

Доналд Тръмп повтори, че обвиненията са измислен от демократите като извинение за изгубените избори.

Държавният глава на САЩ също се дистанцира от бившия шеф на предизборния си щаб Пол Манафорт, който е първият с повдигнати обвинения във връзка с разследването на руската сага.

Той работи за мен три месеца и половина, каза Тръмп по време на 30-минутното интервю във Флорида, споменавайки връзките на Манафорт и с други републиканци.