Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че лидерът на малцинството в Сената Чък Шумър е излъгал, когато той и председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси го нападнаха по време на среща за границата, че има "избухлив характер".

Тръмп се срещна с демократите за шътдаун

Тръмп се срещна с демократите за шътдаун

Трудни преговори

"Ревльото Чък каза любимата си лъжа, когато използва стандартното си изказване, че аз "блъскам по масата и напускам стаята. Той има избухлив характер". Защото аз знаех, че ще каже това, и след като Нанси обяви, че са против гранична сигурност, аз учтиво им казах довиждане и напуснах, не съм удрял", написа Тръмп в "Туитър".

Президентът описа срещата като "пълна загуба на време", след като демократите още веднъж отказаха да одобрят финансиране за гранична стена.

Демократите се прицелват в данъчните декларации на Тръмп

Демократите се прицелват в данъчните декларации на Тръмп

Да публикуват последните си 10 данъчни декларации

Тръмп обяви още, че има "голямо единство" между републиканците от Сената и Камарата на представителите, въпреки че "фалшивите медии" се опитват да представят нещата по различен начин.

Американският лидер заяви, че ще пропусне конференцията в Давос, ако правителството остане затворено заради липса на финансиране.