Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в в радиопредаване в четвъртък, че е възможно страната да разполага с ваксина срещу коронавирус преди изборите през ноември - далеч по-оптимистична прогноза от времето, представено от неговите собствени здравни експерти в Белия дом, предаде "Ройтерс".

Агенциите отбелязват нарастващата пропаст между експертите на Тръмп и Вашингтон по темата COVID-19.

Здравните топ експерти са предпазливи относно ваксината и вече заявиха, че не може осигуряването на ваксина да бъде състезание.

Тръмп вече изрази убеждението си, че коровирусът отслабва в страната.

Това се случи само ден след като виден лекар от екипа му предупреди, че САЩ навлизат в нова фаза на пандемията.

Facebook изтри постинг на Тръмп, Twitter блокира щаба му

Facebook изтри постинг на Тръмп, Twitter блокира щаба му

Заради невярна информация за коронавируса...

Припомняме, че по-рано компанията Facebook за първи път блокира съдържание от официалната страница на президента на САЩ Доналд Тръмп, а Twitter лиши целия му изборен щаб от възможността да публикува съобщения с обяснението, че Тръмп разпространява невярна информация за коронавируса.

Блокираното съобщение, съдържащо линк към интервю на президента за предаването "Fox & Friends", е публикувано в сряда, предаде Би Би Си. В него той продължава да настоява за отваряне на училищата в САЩ за всички ученици с твърдението, че децата имат "почти пълен имунитет" срещу коронавируса. Няколко часа след публикуването то бе отстранено.

Световната здравна организация преди месеци предупреди, че надеждна ваксина може да се очаква най-рано след година, въпреки че редица държави започнаха изпитания.