Доналд Тръмп е наредил на директора на Службата за националните паркове на САЩ да публикува нови снимки с присъствалите хора на мероприятията във връзка с встъпването му в длъжност, пише "Вашингтон пост".

Новият президент на САЩ вярва, че новите снимки "могат да докажат, че медиите лъжат" за размера на хората, присъствали на инаугурацията в американската столица.

В събота в телефонен разговор президентът се обърнал към директора Майкъл Рейнълдс, че иска да види повече снимки, защото смята, че те могат да покажат, че на клетвата в петък е имало повече хора, разкриха трима източници пред американското издание, цитирано от "Гардиън".

Тръмп също е изразил гнева си в телефонния разговор от качена снимка в профила на службата в "Туитър", която сравнява събралите се във Вашингтон хора през 2009 година и 2017 година.

Говорител на службата за парковете потвърди пред британския вестник, че е проведен такъв телефонен разговор, но не може да разкрие съдържанието му.

През първата седмица от мандата на администрацията на Тръмп беше разкрито, че новият държавен глава е обсебен от медийната информация, че в деня на инаугурацията във Вашингтон е имало много по-малко хора в сравнение с 2009 година при полагането на клетва на Барак Обама.

На първия си брифинг като говорител на Белия дом Шон Спайсър обвини журналистите в лъжа и че се опитват да омаловажат голямата подкрепа, която е получил Тръмп.