Президентът на САЩ Доналд Тръмп си противоречи за уволнението на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми, съобщава "Ройтерс".

В "Туитър" американският лидер заяви, че не е уволнил Коми заради "измисленото разследване на Русия", което противоречи с негово изказване от 2017 г., че е отстранил директора заради разследването.

Коми: Тръмп е морално негоден да бъде президент

Коми: Тръмп е морално негоден да бъде президент

Президентът трябва да олицетворява ценностите…

На 9 май 2017 г. Тръмп уволни Коми, докато бюрото разследваше предполагаема руска намеса на президентските избори през 2016 г. и възможен сговор между Москва и предизборния екип на държавния глава. Уволнението доведе до назначаването на специалния прокурор Робърт Мълър, който води разследването и проверява за възможно възпрепятстване на правосъдието.

Тръмп, който отрича сътрудничество с Москва, написа в "Туитър" днес, че "безскрупулният Джеймс Коми...не е уволнен заради измисленото разследване на Русия".

Два дни след решението да уволни Коми, президентът обясни защо го е направил в телевизионно интервю за NBC.

Джеймс Коми е доказан издайник и лъжец, избухна Тръмп

Джеймс Коми е доказан издайник и лъжец, избухна Тръмп

Тръмп използва социалната мрежа, за да излее гнева си

"Всъщност, когато реших да го направя, си казах, казах: "Знаеш, че тези неща за Русия с Тръмп и Русия са измислена история. Оправдание на демократите за загубата на изборите, които трябваше да спечелят", казал Тръмп пред медията.

През последните дни Коми и Тръмп си отправиха остри критики, след като бившият директор на ФБР представи новата си книга "A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership".