Американският президент Доналд Тръмп критикува остро Китай. Той направи това по познатия вече за него начин - с публикации в профила му в "Туитър".

По думите му, Пекин не прави нищо, за да повлияе на КНДР във връзка с ракетните и ядрените му изпитания. 

US бомбардировачи прелетяха над Корейския полуостров

US бомбардировачи прелетяха над Корейския полуостров

Реакция на последните провокации на Северна Корея

"Много съм разочарован от Китай. Предишните ни глупави лидери им позволиха да печелят годишно по няколкостотин милиарда долара от двустранната търговия. Но те не правят нищо за нас със Северна Корея, само говорят. Няма да позволим това да продължава повече. Китай лесно можеше да реши този проблем!", написа той. 

Повод за гнева на държавния глава станаха последните провокации на Северна Корея към САЩ. 

Северна Корея приветства като успех последния си тест на междуконтинентална балистична ракета и го описва като "строго предупреждение" за САЩ, съобщава БиБиСи. Севернокорейският лидер Ким Джонг-ун заяви, че тестът доказва, че цялата територия на САЩ е в зоната за поразяване. Американският президент Доналд Тръмп определя теста, като "последното безразсъдно и опасно действие на севернокорейския режим". Китай също осъди теста за ракетите, но призова "всички заинтересовани страни" да упражняват сдържаност "и да избягват засилване на напрежението".

Припомняме, че вчера Северна Корея приветства като успех последния си тест на междуконтинентална балистична ракета и го описва като "строго предупреждение" за САЩ.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че тестът доказва, че цялата територия на САЩ е в зоната за поразяване.

Американският президент Доналд Тръмп определя теста, като "последното безразсъдно и опасно действие на севернокорейския режим".

Китай също осъди теста за ракетите, но призова "всички заинтересовани страни" да упражняват сдържаност "и да избягват засилване на напрежението".