Подкрепата за кандидата на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп се увеличи и сега милиардерът дори е на път да задмине основния кандидат на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Това показва проучване на Reuters/Ipsos.

Сандърс победи Клинтън в Западна Вирджиния, Тръмп със символични победи в два щата

Сандърс победи Клинтън в Западна Вирджиния, Тръмп със символични победи в два щата

Сандърс печели с над 51% срещу 36% за Хилари Клинтън

Медията отбелязва, че данните показват драматичен обрат на ситуацията в сравнение с последните месеци. Резултатите също могат да бъдат сигнал за предстояща ожесточена битка за Белия дом.

Преди седмица Клинтън водеше с около 13% пред Тръмп, докато днес 41% от гласоподавателите подкрепят бившия държавен секретар, а 40% - Тръмп. 19% не могат да решат за кого да дадат гласа си.

Проучването е направено онлайн от миналия петък до вторник и в него са участвали 1 289 души. Статистическата грешка е в рамките на +/- 3%.

Резултатите отразяват голямо увеличение на подкрепата за Тръмп, откакто той изхвърли от надпреварата в Републиканската партия конкурентите си сенатор Тед Круз от Тексас и губернаторът от Охайо Джон Кейсик.

Междувременно председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Пол Райън заяви, че републиканците трябва да се обединят около Тръмп, за да победят бившата първа дама.

Снимка 233461

Източник: ЕПА