Талибаните направиха грешка и не знаят как да се върнат в преговорите. Това написа американският президент Доналд Тръмп в "Туитър".

Талибаните никога не са получавали ударите, които получават в момента. Убийството на 12 души, сред които и американски войник, беше лоша идея. Има много по-добри начини за договаряне. Те знаят, че са направили голяма грешка и нямат идея как да поправят ситуацията, написа той.

Делегация на талибанското движение посети Москва и проведе разговори с руски представители, стана ясно по-рано.

Талибаните се обърнаха към Москва след провала на преговорите със САЩ

Талибаните се обърнаха към Москва след провала на преговорите със САЩ

Делегация на групировката обсъди с руски представители последните събития около конфликта в Афганистан

Това се случва само седмица, след като американският президент Доналд Тръмп отмени преговорите с групировката, обявявайки ги за "мъртви".

Талибаните са дискутирали с руските представители "последните събития, свързани с мира в Афганистан".

Ръководителят на делегацията им съобщи, че организацията е била постигнала споразумение с Вашингтон в Катар и се е подготвяла за официалното подписване на мирния договор. Тогава обаче дошъл обратът от страна на Тръмп. Ако действително беше сключено подготвяното мирно споразумение, това щеше да прекрати най-дългата чуждестранна военна операция на САЩ.

Припомняме, преди дни Тръмп отмени преговорите с талибаните, както и тайна среща с техните лидери в Мериленд заради бомбения атентат в Кабул.