Двама топ сенатори от Демократическата партия призоваха президента Доналд Тръмп незабавно да разсекрети причините за ликвидирането на иранския генерал Касем Солеймани, пише "Гардиън".

Иран разполага с над 500 хил. военни и ракети с до 2 хил. км обхват

Иран разполага с над 500 хил. военни и ракети с до 2 хил. км обхват

Повечето внос на отбранителна техника е от Русия, а останалата част, от Китай

По-рано бившият шеф на разузнаването на САЩ Джеймс Клапър намекна, че правителството трябва да разкрие причините за убийството на Солеймани.

Лидерът на малцинството в Сената Чък Шумър и членът на Комисията по външни работи към горната камара Робърт Менендес изпратиха писмо на Тръмп. В него пишат, че класифицираното известие на Белия дом до Конгреса миналата събота е незадоволително и неподходящо.

Изключително важно е въпроси от националната сигурност от такава важност да бъдат споделяни с американския народ навреме, пишат те.

Великобритания няма да подкрепи САЩ при бомбардиране на културни обекти в Иран

Великобритания няма да подкрепи САЩ при бомбардиране на културни обекти в Иран

Говорителят на премиера Борис Джонсън отказва да разкритикува директно Тръмп

В неделя председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви, че долната камара ще внесе и ще гласува тази седмица резолюция за ограничаване на правомощията на президента за предприемане на военни действия срещу Иран. В писмо до демократите в Камарата на представителите Пелоси определя удара по Солеймани като провокация и непропорционален ход. Според нея действията на Вашингтон подлагат на риск американските войници, дипломати и други.

Подобна резолюция е внесена и в Сената.