Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва "Туитър", за да коментира разследването на бившия специален прокурор Робърт Мълър, въпреки че преди обяви, че не планира да гледа изслушването на Мълър пред Конгреса.

Днес Мълър ще даде показания пред Комисията по правни въпроси и Комисията по разузнаване към Камарата на представителите. Не се очаква да съобщи нови сензационни неща от проведеното от него разследване.

Правосъдното министерство с опит да съкрати показанията на Мълър

Правосъдното министерство с опит да съкрати показанията на Мълър

Мълър ще говори около 4 часа, като ще се яви пред 2 комисии на Конгреса

Американският лидер попита Мълър защо не разследва Хилари Клинтън за случая с използвания частен имейл. Той попита още защо Клинтън е изтрила 33 000 имейла веднага след получаване на призовка от Конгреса на САЩ. Вероятно е имала добри адвокати, подчерта Тръмп.

Бившият държавен секретар беше разследван за използване на частен имейл по време на служебните си задължения. Разследването завърши без повдигане на обвинения.

Отлагат със седмица изслушването на Мълър в Конгреса

Отлагат със седмица изслушването на Мълър в Конгреса

По негова молба…

В заключителния доклад Мълър описва подробно 11 примера на потенциално възпрепятстване на правосъдието от страна на президента на САЩ. Но бившият специален прокурор избра да не обвинява Тръмп във възпрепятстване на правосъдието, защото има голям дебат дали могат да се повдигат обвинения на действащ президент. Така той остави решението на Конгреса.