Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува секретаря за вътрешната сигурност Кирстен Нилсен по време на разгорещена среща на кабинета тази седмица, съобщава АП.

Тръмп се развикал на министъра заради неспособността й да спре незаконната имиграция.

Американският лидер обвини Нилсен по време на среща в сряда, че не прави достатъчно, за да спре незаконната имиграция, разкриха източници, запознати със случилото се.

Нилсен, разкри източник, се е опитала да обясни, че проблемите са сложни и че правомощията на департамента са ограничени заради юридически рестрикции. Тя казала пред президента, че екипът й прави всичко възможно, но Тръмп не бил убеден от аргументите й.

За случая първи съобщи вестник "Ню Йорк таймс". Изданието отбелязва, че Нилсен е била на ръба да подаде оставка. Бившият заместник-началник на кабинета дори е подготвил писмото за оставка, но не е предадено.

Но говорител на департамента отхвърли "измислената" информация на вестника, че Нилсен е подготвила оставката си.

Секретарят по вътрешната сигурност не отрича, че по време на срещата е имало разгорещен дебат, но споделя тревогата на президента.

Тръмп е ядосан, че тя не може да подсигури границата и многократно призова Конгреса да прокара изменения за подсилване на "ужасното" имиграционно законодателство.

По време на митинг в Индиана в четвъртък вечерта Тръмп се оплака, че "ние имаме най-лошите имиграционни закони в историята на човечеството" и призова избирателите да го подсилят с избиране на републиканци на частичните избори през ноември.