Трети мъж е задържан във връзка с нападението в Ница, съобщи телевизия BFM, предаде "Спутник", позовавайки се на телевизия BFM.

Според съобщенията 33-годишният заподозрян е роднина на друг задържан, задържан в петък и е присъствал в къщата си по време на полицейската акция.

В четвъртък сутринта 21-годишен нападна с нож нападна хора в базиликата Нотр Дам дьо Ница. Той уби трима души. Убиецът е задържан след атаката. 

Според кмета на Ница Кристиан Естрози, заподозреният "безкрайно повтарял" Аллаху Акбар "(Бог е най-великият)".

Още един задържан за убийството в Ница

Още един задържан за убийството в Ница

47-годишен мъж се смята, че е бил в контакт със заподозрения

Извършителят, идентифициран като Брахим ал Ауисауи, който е роден в Тунис през 1999 г., е пристигнал във Франция през октомври през италианския остров Лампедуза. Според тунизийските власти той е бил арестуван през 2016 г. за използване на нож в жесток спор.

Нападението е станало по-малко от две седмици, след като учителят Самуел Пати от Conflans-Sainte-Honorine (предградие на Париж) беше обезглавен от тийнейджър от чеченски произход, за да покаже карикатурите на Charlie Hebdo на пророка Мохамед в един от неговите класове за свободата на словото.

Зловещият инцидент в Ница, отнел три живота тази седмица, беше втората терористична атака във Франция през октомври, след като радикализиран тийнейджър обезглави учител в предградие на Париж за показване на карикатури, изобразяващи пророка Мохамед в клас.

Една жена обезглавена при терористична атака с трима загинали до базилика в Ница
Обновена

Една жена обезглавена при терористична атака с трима загинали до базилика в Ница

Предполагаемият извършител е задържан