Най-малко трима души са били арестувани на многохиляден протест в Германия, предаде Fox News. Демонстрацията се е провела в северния град Хановер.

Протестът е бил на кюрдското малцинство в страната. То е изразило несъгласие с операцията, която провежда Турция в Северна Сирия. Турският президент Реджеп Ердоган е бил наречен "терорист" от демонстрантите. 

 Турската армия бомбардира болница в Африн

Турската армия бомбардира болница в Африн

Сред загиналите има две бременни жени…

Около 11 000 души са взели участие в проявата. Участниците са скандирали "Германските танкове вън от Кюрдистан!", като са обвинили и Берлин в помощ на Анкара.

Демонстрацията обаче е завършила със сблъсъци и арести. Полицията съобщава, че по служителите на реда са били хвърляни бутилки и други предмети. 

По-малобройни протести са се провели в Кьолн и други градове в страната. Те са протекли без инциденти. 

По-рано днес стана ясно, че най-малко 16 души са загинали, а десетки други са ранени при въздушна атака на турската армия срещу сирийския Африн. Бомбите поразиха и болница.

От бомбардировките в Африн и предградията са загинали общо 43-ма души.

Африн е обкръжен от турската армия от 13 март. От 20 януари Турция започна операцията "Маслинова клонка" срещу кюрдските сили за самоотбрана YPG. Анкара ги смята за клон на Кюрдската работническа партия, която турската страна смята за терористична организация.