Най-малко трима са загинали във влаковата катастрофа в САЩ, съобщиха местните власти.

Ранените са над 100.

Влакът се е движил със скорост 129 км/ч около 0,5 км, преди да навлезе в завой с много по-ниска разрешена скорост. Преди надлеза над магистралата скоростта е трябвало да бъде намалена на 48 км/ч.

Скоростта от 129 км/ч точно преди дерайлирането е засечена от уебсайт, използващ данни от приложение на компанията "Амтрак" за проследяване на нейните влакове.

От "Амтрак" са потвърдили, че техен влак е замесен в инцидент, но не са предоставили повече информация.

Част от влака е паднал на магистралата около 17:30 часа българско време, като засега се съобщава за множество жертви и ранени. Във влака е имало около 78 пътници и 5-членен екипаж.

Снимки от мястото показват, че влакът е паднал от моста на магистралата, минаваща под него. Единият вагон е затиснал друг. Вагоните са затиснали и коли, но в колите няма жертви.

Няколко жертви в САЩ след падане на влак от мост върху магистрала
Обновена

Няколко жертви в САЩ след падане на влак от мост върху магистрала

Най-малко 6 души са загинали

Тази катастрофа, при която загинаха най-малко 6 души, показва повече от всякога защо нашият план за инфраструктурата, който скоро ще бъде представен, трябва бързо да бъде одобрен, написа в профила си в "Туитър" Доналд Тръмп. Според местни медии обаче дерайлирането е станало на нов участък от железопътната линията, който се използва за първи път.

Канада обяви, че е готова да окаже помощ на САЩ в разследването на влаковата катастрофа.