Ужасяваща турбуленция рани пътници на българската авиокомпания ALK Airlines на полет от Косово до Швейцария. Стюардеса е хвърлена към тавана, гореща вода се изсипва върху пътниците, съобщава "Дейли мейл".

Най-малко десет души са откарани в болницата в Базел, след като самолетът се приземява.

Boeing 737-300 на ALK Airlines, със 121 души на борда, се намира на трасе FL340 над Южен Тирол около 30 минути преди кацане в Базел, когато самолетът се сблъсква с турбуленция, докато се отклонява от активна гръмотевична клетка. Пътниците съобщиха, че дори местата им са изтръгнати от пода, съобщава "Авиейшън войс".

Видеоматериал от полета на ALK Airlines от Прищина до Базел в неделя показва инцидента. Кадрите са заснети от Мириета Баша, която коментира, че турбуленцията започва около половин час след излитането и продължава поне пет минути.

"Хората започнаха да крещят и да плачат. Стюардеса бе ударена от количката си към тавана. Чашите се носеха наоколо, някои хора бяха изгорени от гореща вода", допълва тя.

Собственият й съпруг е прехвърлен в болница в Базел с изгаряния, след като пристигат на летището, заедно с девет други ранени.

Мириета Баша коментира, че екипажът е професионален и по време на целия инцидент: "Те ни повтаряха да не се страхуваме и всичко ще премине".