Турция няма да изпрати войската си в Сирия самостоятелно. Това заяви постоянният представител на страната в ООН Халит Чевик, цитиран от Евронюз.

Турция няма да нахлуе в Сирия с армия за сухопътна операция, ако няма колективни действия или без резолюция на Съвета за сигурност на ООН, или ако не е част от международна коалиция, изтъкна той.

Сирийската опозиция съгласна на 2-3-седмично примирие

Сирийската опозиция съгласна на 2-3-седмично примирие

Ако Русия спре бомбардировките

По-рано днес Русия и Сирия изразиха възмущението си от турските артилерийски атаки по сирийски райони. Вчера западни държави отхвърлиха руска проекторезолюция, призоваваща Анкара да спре нападенията по турско-сирийската граница.

Междувременно от външното министерство на Русия обявиха, че заплануваните за събота разговори между големите международни играчи за установяване на примирие в Сирия са отложени.

Сирия и Русия осъдиха атаките на Турция

Сирия и Русия осъдиха атаките на Турция

В съобщение, публикувано от държавната медия SANA

Говорителят на ведомството Мария Захарова каза пред руски медии, че срещата в Женева е отложена за неопределена дата, тъй като продължават „консултациите” между ключовите страни.

Военни и дипломатически представители от Русия и САЩ проведоха вчера разговори в опит да съгласуват подробностите за налагане на примирие.

Днес сирийската опозиция обяви, че е съгласна да участва във временно примирие, но при условие, че Русия спре въздушните удари и се вдигне обсадата над някои населени места.