Насилие окървави днешния изборен ден в Турция, предаде турският вестник Yenicag. Съобщава се за най-малко трима загинали в окръга Ерзурум. Сред тях е и опозиционният регионален лидер на Добрата партия на Ерзурум - Мехмед Дурмаз. Лидер на партията е Мерал Акшенер, единствената жена, която се кандидатира за президент на страната в днешния вот. 

От партията са потвърдили за убийството в изявление. 

Според съобщенията на местните власти, до убийствата се е стигнало заради възникнал спор и последвала престрелка между членове на различни партии. 

Също така, десетки са били арестувани в Югоизточна Турция. Сред тях са и чуждестранни наблюдатели от Германия, Франция и Италия. Става въпрос за размирни кюрдски територии. Арести са били извършени в Диарбекир и други градове. Според полицията, наблюдателите не са имали нужните разрешителни за целта. 

Задържани са и трима души в Сурудж. 

Припомняме, че днес в страната се провеждат предсрочни президентски избори. Настоящият държавен глава Реджеп Ердоган се бори за преизбиране. 

Изборите в Турция приключиха

Изборите в Турция приключиха

Няма екзитпол в страната и резултати се очакват привечер

Опозицията вече обвини управляващите в изборни нарушения. 

Имащите право на глас са 56 млн. души. Около 3 млн. турски граждани в чужбина упражниха правото си на глас предварително. 

Вотът вече приключи и тече преброяване на гласовете. Тъй като няма exit poll, по-късно се очакват резултати.