Според информация, публикувана от Министерството на отбраната на САЩ на 6 октомври, самолетоносачът от клас Нимиц "Джордж Х. У. Буш" заедно с ударната група за самолетоносача пристигна в залива Суда, Крит, за планирано посещение на пристанището, пише "Навал Рекогнишън".

Посещението на пристанището предоставя възможност за по-нататъшно укрепване на трайните отношения между Съединените щати и Гърция.

Това ще е първото посещение на пристанището, откакто напусна Норфолк на 10 август 2022 г. за планирано разполагане.

Целият гръцки флот, подводници, хеликоптери и самолети са в Егейско море

Целият гръцки флот, подводници, хеликоптери и самолети са в Егейско море

Мобилизирани са за учения с Франция за противовъздушна война, борба с подводници и надводна война

"Джордж Х.У. Буш" е флагманът на CSG-10 и GHWBCSG. CSG-10 се състои от самолетоносача, разрушители (DESRON) 26, командване за информационна война и ракетни крайцери USS Leyte Gulf (CG 55) от клас Ticonderoga. Корабите на DESRON-26 в рамките на CSG-10 са разрушителите с управляеми ракети от клас Arleigh Burke USS Nitze (DDG 94), USS Farragut (DDG 99), USS Truxtun (DDG 103) и USS Delbert D. Black (DDG 119) ).

USS George H.W. Bush (CVN-77) е десетият и последен суперсамолетоносач от клас Нимиц на ВМС на Съединените щати. Джордж Х.У. Буш беше официално предаден на ВМС на 11 май 2009 г.

"Джордж Х.У. Буш" е с размери 333 м и водоизместимост над 100 000 тона, което го прави един от най-големите военни кораби в света (въпреки че е малко по-нисък от "Ентърпрайз"). Максималната скорост надхвърля 30 възела; захранвана от два ядрени реактора, може да работи повече от 20 години без зареждане с гориво.

Новите характеристики включват дизайн на носа, който осигурява повече плаваемост на предния край на кораба и подобрява ефективността на корпуса, извити ръбове на пилотската палуба за намаляване на радарния сигнал, нова система за подводно покритие на корпуса, модернизирани покрития на палубата за намаляване на теглото на кораба със 100 тона, ниска слънчева абсорбция, по-малко претрупан хангар и нов дизайн на витлото.

Ахвал: Защо Ердоган може да започне война с Гърция

Ахвал: Защо Ердоган може да започне война с Гърция

Има признаци, че Атина се готви за най-лошото