Украинските власти имат намерение да използват около 1000 провокатори, които да провокират сблъсъци на киевския Майдан, за да въведат извънредно положение в страната, предаде  информационната агенция УНИАН с позоваване на пресслужбата на опозиционната партия „Баткивщина".

„Предупреждаваме властите, че знаем за тези  планове. Обръщаме се към хората на Майдана с молба да бъдат бдителни. Призоваваме служителите на реда да не допускат сбивания и да не бъдат съучастници в провокациите." - се казва в позиция  на „Баткивщина", цитирана от агенция „Новости".

В същото време украинската опозиция се надява да мобилизира днес повече от един милион демонстранти срещу правителството.

Вчера премиерът на Украйна Николай Азаров заяви пред руския Първи канал, че протестиращите няма да могат да предизвикат оставката на президента Янукович, тъй като това противоречи на конституцията.
Според него, многомилионни демонстрации са провеждани и в други страни, но м този случай става дума за доверието в правителството и ако то получи вот на доверие, продължава да работи.

Припомняме Върховната рада отказа да изрази недоверие към правителството на Азаров.

Снощи беше съобщено, че украинската милиция е обявила, че засилва охраната на киевския телевизионен център на ул. „Мелников", след като е получила сигнали, че представители на опозицията може да попречат на работата на центъра.

В Киев и в други украински градове от 21 ноември  се провеждат масови протестни акции срещу решението на правителството да замрази евроинтеграцията на страната.