Съветникът на украинския президент Олексий Арестович заяви, че очаква активната фаза на руската инвазия да приключи до края на април, тъй като руското настъпление вече е спряло в много области, съобщава "Ройтерс".

По негови думи Русия вече е загубила 40% от атакуващите си сили.

Арестович омаловажи и перспективата Русия да започне ядрена война.

Русия само веднъж до този момент е обявявала брой убити и ранени свой хора - на 2 март, когато бе потвърден броя от под 500 души.

Цифрата от 10 000 руски войници, убити във войната в Украйна, е "разумна оценка", според западни анализатори. Обичайно това означава, че още 30-40 000 руски войници са ранени или по някакъв друг начин инвалидизирани.

Патова ситуация: НАТО не очаква победител във войната в Украйна

Патова ситуация: НАТО не очаква победител във войната в Украйна

Нито една от страните няма превъзходство над другата

Вчера обаче високопоставен служител в НАТО предупреди, че близо едномесечната война между Русия и Украйна е напът да влезе в безизходица.

Той отбеляза, че украинските сили пречат на Русия да постигне напредък, но руският президент Владимир Путин не показва желание да отстъпи.

Неясно остава за НАТО обаче дали Путин възнамерява да преследва "максималистка" стратегия за завземане на цялата или по-голямата част от Украйна. Алиансът посочи, че Русия ясно е разширила набора си от цели през последните дни, включително чрез удари по обекти в Западна Украйна, която беше останала почти незасегната от атаки в първите дни на войната.

Володимир Зеленски: Спряхме руската армия

Володимир Зеленски: Спряхме руската армия

Растат загубите на агресора