Киев обяви, че украинските войски са убили пореден висш руски военнослужещ, съобщава "Франс прес".

Във видеообръщение президентският съветник Олексий Арестович обяви, че украинските сили са ликвидирали високопоставен руски военен служител по време на боеве в южната част на страната, близо до Херсон.

Украинските сили убиха командира на 49-та руска армия от Южния окръг генерал Яков Рязанцев при удар по Чернобаевка край Херсон, съобщи той.

Няколко жители на Херсон - първият украински град, паднал под властта на руските сили, след като те нападнаха Украйна, наскоро съобщиха, че всяка нощ чуват тежки боеве откъм Чернобаевка.

Преди няколко дни президентът Володимир Зеленски заяви, че Чернобаевка "ще влезе в историята на военните действия".

Миналата седмица Арестович съобщи, че командирът на руската 8-а армия - руският генерал Андрей Мордвичев е бил убит, също на летище Чернобаевка край Херсон. Президентството заяви, че той е петият висш офицер, убит от началото на инвазията на 24 февруари.

Преди това бе съобщено, че е убит генерал-майор Олег Митяев. 

В началото на март беше съобщено, че при бойните действия в Украйна е убит заместник-командващият 41-а общовойскова армия от Централния военен окръг на Русия генерал-майор Андрей Суховецки, по-късно се появи и новината за гибелта на генерал-майор Виталий Герасимов.

Киев съобщи за още един убит руски генерал

Киев съобщи за още един убит руски генерал

Според медийни публикации това е генерал-майор Олег Митяев