Генерал-майор Андрей Суховецки, командващият руската 7-ма въздушно-десантна дивизия, е бил убит при сражения в Украйна по-рано тази седмица, пише вестникът на американската армия Stars and Stripes.

Смъртта му беше потвърдена от местна офицерска организация в Краснодарския край в Южна Русия. Обстоятелствата около смъртта му засега не са ясни според американското издание .

Суховецки, който е на 47 години, след като завършва военна академия започва кариерно израстване, за да заеме поредица от ръководни позиции. Участва във военната кампания на Русия в Сирия.

Русия не е потвърдила смъртта на Суховецки. Въпреки това, един от колегите му Сергей Чипильов обяви в социалните мрежи смъртта на генерал-майора. Чипильов от Съюза на руските парашутисти на Въздушно-десантните войски (ВДВ) потвърди смъртта на Суховецки в социалните мрежи по-рано днес, пише англоезичното електронно издание на испанския вестник Marca.

"С голяма болка получихме трагичната новина за смъртта на нашия приятел, генерал-майор Андрей Александрович Суховецки, в Украйна по време на специална операция", написа Чипильов. "Изразяваме най-дълбоките си съболезнования на семейството му."

Съдът в Хага разследва геноцид в Украйна

Съдът в Хага разследва геноцид в Украйна

Но за събития от 2013 година насам

Суховецки командва 7-ма десантно-щурмова дивизия в Новоросийск в продължение на три години. Той участва в бойните действия в Чеченската война, в Абхазия и в интервенцията в Сирия. Награден е с два ордена за храброст, орден за военни заслуги и медал за храброст.

На 2 март Кремъл за първи път призна, че 498 руски войници са загинали и 1600 са ранени по време на инвазията в Украйна.