498 са жертвите сред руската армия на "специализираната операция", която провежда Русия в Украйна. 1597 са ранените.

Броят на жертвите съобщи говорителят на руското Министерство на отбраната Игор Конашенков. Това е първото конкретно признание от страна на руската армия за загуби във войната в Украйна.

Информацията на държавата агенция ТАСС започва със съобщаване на броя жертви, дадени от Украйна - 2870 и около 3700 ранени.

"Загубите сред националистите и украинските сили за сигурност са: повече от 2870 убити и около 3700 ранени. Само по потвърдени данни броят на заловените украински служители на силите за сигурност е 572 души. За съжаление има жертви сред нашите другари, участващи в специалната военна операция. 498 руски военнослужещи са загинали при изпълнение на военния си дълг. 1597 наши другари бяха ранени", казва Конашенков и увери, че на семействата на загиналите се оказва всякаква възможна помощ.

Украйна съобщи за повече от две хиляди убити цивилни граждани

Украйна съобщи за повече от две хиляди убити цивилни граждани

Седми ден наруската инвазия

Над 7000 руски военни са били убити от началото на руската инвазия в Украйна, а стотици други са били пленени. Това заяви в сряда Алексий Арестович, военен съветник на украинския президент Володимир Зеленски, цитиран от "Ройтерс". Командир на руската армия е бил отведен в Беларус, след като беше тежко ранен, каза съветникът на брифинг по телевизията.