Украинските атаки срещу Белгород и Курск в Русия са "карма" и отплата за военната намеса на Москва в Украйна. Това заяви Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна и член на преговорния екипа от украинска страна.

"Ако решите да нападнете масово друга държава, масово убивате всички там, масово смазвате цивилни с танкове.., тогава рано или късно дълговете ще трябва да бъдат изплатени", написа той в "Телеграм".

Британски министър: Украйна може "напълно легитимно" да атакува цели в Русия

Британски министър: Украйна може "напълно легитимно" да атакува цели в Русия

Украйна не е поела отговорност за подобни случаи

Нападенията от украинска страна се случиха, след като ден по-рано британският министър на въоръжените сили Джеймс Хипи насърчи Киев да извърши атаки на руска територия в отговор на действията на Москва в Украйна.

Той заяви, че Украйна "напълно легитимно" може да извършва атаки срещу цели в Руската федерация. Нарушаването на логистиката на противника и унищожаването на вражеските складове е част от войната.

Таз нощ бе запален склад за боеприпаси в Белгородска област - район, граничещ с Украйна. В Белгород на 1 април бе запалена и голяма петролна складова база. В същата област вече неколкократно падат снаряди от Украйна, като има и постарали.

В Курск е сработила системата за ПВО

В Курск е сработила системата за ПВО

Не се съобщава за пострадали и щети