Жителите на Курск са чули взривове през нощта - по предварителни данни системата за противовъздушна отбрана (ПВО) е сработила. Няма жертви и разрушения, съобщи в сряда в Telegram губернаторът на Курска област Роман Старовойт, цитиран от ТАСС.

"Тази вечер, в 2:45 часа (времето съвпада с българското), много жители на Курск са чули взривове. Подробностите за инцидента се уточняват. По предварителни данни системата за противовъздушна отбрана се е задействала. Няма жертви и разрушения", пише Старовойт.

Губернаторът отбеляза още, че допълнителна информация за случилото се ще бъде обявена по-късно.

На 25 април два украински дрона бяха свалени в Рилския район на Курска област. Тогава нямаше данни за пострадали или щети в резултат на инцидента. В същия ден избухна пожар и в нефтобаза в Брянск - друг регион, граничещ с Украйна.

Таз нощ е запален и склад за боеприпаси в Белгородска област, също район, граничещ с Украйна. В Белгород на 1 април бе запалена голяма петролна складова база. В съшита област вече неколкократно падат снаряди от Украйна, като има и постарали. 

Русия разположила искандери в Белгородска област

Русия разположила искандери в Белгородска област

Блокадата на Харков продължава, Азовстал е под обстрел

Съветникът на украинския президент Алексий Арестович е заявил във ворник, че пожарът на петролните складове край Брянск в Русия може да е знак за начало на партизанска война там.

В тази връзка Арестович, коментирайки ситуацията в Брянск, отбеляза, че напоследък в Русия се извършват атаки срещу военните окръжия. Това според него можело да показва началото на партизанска война.

В Приднестровието обявиха "червен код за терористична опасност"
Обновена

В Приднестровието обявиха "червен код за терористична опасност"

В последните часове са извършени три атаки

"В Русия не е ясно какво се случва. В Усурийск гори военна база, горят военни окръжия, горят военни университети (той има предвид пожара на института на Въздушно-космическите войски в град Твер, някои складове, къщи на губернаторите. Имам чувството, че е започнала партизанска война в Русия. Особено това с военните окръжия - хората не искат да служат в армията и затова ги палят," каза Арестович.

Във вторник британският министър на въоръжените сили Джеймс Хипи заяви, че Украйна "напълно легитимно" може да извършва атаки срещу цели в Руската федерация. Нарушаването на логистиката на противника и унищожаването на вражеските складове е част от войната.

Руските военни заплашиха с удари западните съветници на Киев

Руските военни заплашиха с удари западните съветници на Киев

Бихме искали да подчертаем, че ако Лондон се опита да провокира киевския режим