Руското министерство на отбраната излиза с позиция, с която заплашва с удари по британските съветници в Киев. Отговорът е официален, на твърдението на британския зам.-министър Джеймс Хипи, който заяви, че Украйна има пълното право да поразява цели на руска територия.

Руското министерство на отбраната отговори със заплахата да нанесе удари по "центровете за вземане на решения в Киев", където според руските военни се намират британските съветници.

"Бихме искали да подчертаем, че ако Лондон се опита да провокира киевския режим към подобни действия, това незабавно ще доведе до наш пропорционален отговор. Както предупредихме, руските въоръжени сили са в денонощна готовност да нанесат ответни удари с прецизни оръжия с голям обсег срещу центровете за вземане на решения в Киев", отговори руското министерство на отбраната, цитирано от РИА Новости.

Министерството добавя, че "съветниците в украинските центрове за вземане на решения в Киев, които са граждани на някоя от западните държави, не биха били непременно проблем" в случай на такива удари.

Заместник-министърът на отбраната на Великобритания Джеймс Хипи заяви във вторник, че Украйна има легитимно право да нанася удари по маршрутите за снабдяване на войските на руска територия, като същевременно отбеляза, че някои оръжия, получени от западни държави, имат подходящ обсег.

Британски министър: Украйна може "напълно легитимно" да атакува цели в Русия

Британски министър: Украйна може "напълно легитимно" да атакува цели в Русия

Украйна не е поела отговорност за подобни случаи

За няколко инцидента стана известно в последните няколко дни, които могат да бъдат определени като провокации от Русия в непризнатата Приднестровска молдовска република (ПМР). Днес серия от експлозии нанесоха щети на сградата на Министерството на държавната сигурност в Тираспол. Също така неизвестни лица са взривили регионален радиоцентър, който излъчваше руски радиопрограми. 

Вчера пък руските служби (ФСБ) обявиха, че са разкрили заговор за убийството на водещи руски журналисти от неонацистка група, която е действала по поръчка на Украйна.