Унгария е загубила $8,5 млрд. от санкциите срещу Русия. Това заяви в интервю за RTVI унгарският външен министър Петер Сиярто.

Той каза, че Русия е вторият по големина търговски партньор на Унгария, който след налагането на санкции загуби много възможности за износ. В същото време Сиярто отбеляза, че Унгария никога не е нарушила европейското единство по въпроса за санкциите и не смята да прави това в бъдеще.

ЕС удължава санкциите срещу Русия с 6 месеца

ЕС удължава санкциите срещу Русия с 6 месеца

На 9 декември се проведоха първите разговори от октомври 2016 година.

"Въпреки че винаги насърчаваме честен диалог, от политическа и икономическа гледна точка санкциите значително усложняват нашата работа", каза унгарският външен министър, цитиран от ТАСС.

Припомняме, че на 13 декември лидерите на ЕС отново удължиха режима на санкции срещу Русия с още шест месеца - до юли 2020 г. Те са свързани с финансовия, енергийния и отбранителния сектор на Русия, както и стоки с двойна употреба.

 Унгария свали ветото от резолюцията на НАТО за Украйна

Унгария свали ветото от резолюцията на НАТО за Украйна

След редакция за унгарското малцинство…

Решението за удължаване на санкциите беше взето, след като германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон информираха други лидери на ЕС за резултата от срещата на "Норманската четворка" за разрешаване на конфликта в Донбас.