Правителството на Унгария с нова кампания, финансирана от данъкоплатците, която е насочена срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и унгарско-американския милиардер Джордж Сорос. Будапеща обвинява Брюксел, че са опитва да наложи мигрантски планове, които "заплашват сигурността на Унгария", информира "Политико".

Сорос предупреди ЕС, че върви по стъпките на СССР към забвение

Сорос предупреди ЕС, че върви по стъпките на СССР към забвение

Проевропейците да защитят блока "от враговете, както вътрешни, така и външни"

"Вие също имате право да знаете какво подготвя Брюксел", пише на плаката, на който има снимки на Юнкер и Сорос, споделен на официалната страница на унгарското правителство във "Фейсбук".

"Правителството дава начало на информационна кампания за поощряваните от Брюксел планове за миграцията. Всеки има право да знае какви са реалните предложения, които основно заплашват сигурността на Унгария", пише правителството.

Сорос вижда как Студената война САЩ-Китай води до "гореща"

Сорос вижда как Студената война САЩ-Китай води до "гореща"

Критикува Тръмп за малодушието към враговете на демокрацията

"Те искат да въведат задължителни квоти за разселване. Те искат да отслабят правото на страните членки на гранична защита. Те ще улеснят имиграцията с мигрантски визи", се допълва на плаката, като в дъното с малки букви пише, че е дело на унгарското правителство.

Плакатът е поредната кампания срещу Брюксел и Сорос, но сега за първи път е насочена директно към Юнкер, който като унгарския премиер Виктор Орбан е член на дясноцентристката Европейска народна партия.