Американският сенатор републиканец Том Тилис от Северна Каролина обяви, че е възвърнал сетивата си за вкус и обоняние, след положителните тестове за коронавирус в края на миналата седмица, предаде АП.

"Чувствам се чудесно", написа в "Туитър" Тилис и добави, че макар вече да не проявява никакви симптоми, той ще продължи със самоизолацията.

Тилис каза, че той и съпругата му са благодарни за пожеланията за скорошно оздравяване, които са получили.

Припомняме, че гласуването на Ейми Барет за върховен съдия е под въпрос, след като трети сенатор обяви, че е с Covid-19.

Сенаторът от Републиканската партия Рон Джоунс от Уисконсин е с положителен тест за коронавирус.

Гласуването на Барет за върховен съдия под въпрос, трети сенатор с Covid-19

Гласуването на Барет за върховен съдия под въпрос, трети сенатор с Covid-19

Джоунс е третият сенатор от Републиканската партия

Сенаторите Майк Лий от Юта и Том Тилис от Северна Каролина, и двамата са в Комисията по правни въпроси към горната камара, потвърдиха в петък, че са с коронавирус.

Те преди седмица бяха на събитие в Белия дом, на което президентът Доналд Тръмп номинира съдия Ейми Барет за Върховния съд.

Няколко души, които присъстваха на събитието, включително и Тръмп, са заразени с коронавирус. На събитието много хора не носиха маски и не спазваха социална дистанция.

Ако тримата сенатори не се върнат на работа този месец, това би означавало, че Барет няма да бъде потвърдена за върховен съдия до връщането им, което може да стане след президентските избори през ноември. Но Лий и Тилис обявиха, че ще останат под карантина 10 дни, което означава преди да започне изслушването на Барет на 12 октомври.

Тръмп бе приет в болница в петък, но сам съобщи, че тази нощ я напуска.