40 души достигна броят на загиналите от атентата в афганистанската столица Кабул, съобщи РИА Новости, цитирайки агенция Пажвак, която се позовава на представител от вътрешното министерство на Афганистан.

По данни на агенцията, по-рано бяха получени данни за 30 ранени, а по-предишните данни бяха за 13 загинали и над 50 пострадали.

Взривът стана в четвъртък сутринта в западната част на града. Целта на атаката, по предварителни данни, бе местната информационна агенция и културен център.

Както съобщава телевизия 1TV с позоваване на зам.-прессекретаря на вътрешното ведомство Нусрата Рахими, първото взривно устройство е задействано от камикадзе. По-късно са сработили две магнитни мини, закрепени на стените на културния център. По думите на Рахими, всички жертви са станали в резултат на атаки на терорист-смъртник

Към момента нито една от действащите терористични групировки в региона не е поела отговорност за атаката. По данни на телевизията, радикалното движение "Талибан" отрича съпричастност към взрива.

Припомняме, на 25 декември 2017 г. мъж камикадзе се взриви пред сградата на афганистанската национална разузнавателна агенция около 8 часа сутринта.