Увеличиха се починалите от коронавирус в Гърция, съобщава "Политико".

Още двама души починаха, с които достигнаха общо 17. В балканската държава са потвърдени 624 случаи на коронавирус, като повечето са в Атина.

Гърция под пълна карантина заради коронавируса

Гърция под пълна карантина заради коронавируса

Санкцията за нарушаване на забраната ще бъде 150 евро

Междувременно 14 полицаи са поставени под карантина след арестуването на 26-годишен мъж за вандализъм в Атина в неделя вечерта. Задържаният е бил с коронавирус.

Стана ясно, че Гърция спира полетите от Великобритания и Турция за Гърция до 15 април. Говорител на гръцкото правителство обяви, че временната забрана влиза в сила от тази нощ.

Расте броят на смъртните случаи от коронавирус в Турция и Гърция

Расте броят на смъртните случаи от коронавирус в Турция и Гърция

В Турция вече са 9, а в Гърция - 10

От тази сутрин гръцкото правителство нареди на гърците да стоят по домовете си. Допуска се излизане за работа, до хранителния магазин и до аптеката. Позволява се на хората да излизат за тренировки или да разхождат домашните си любимци, но само на дистанция.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 потвърдени случаи, а починалите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 350 000 случаи и над 15 000 починали в 167 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".