Тино Хрупала, съпредседател на партия "Алтернатива за Германия" (AfD), призова в неделя Берлин да се оттегли от Европейския съюз, съобщава "Дие Велт". 

Според него Германия трябва да създаде нова европейска група за икономически интереси. "Необходимо е Германия да напусне ЕС и да създаде нова европейска група за икономически интерес".

Освен това Хрупала отбеляза, че "психологическата война", разгърната от съюзниците след 1945 г., е повлияла на формирането на националната идентичност на германците. Хрупала сравнява съюзническата политика след 1945 г. с нацистката пропаганда.

Наблюдава се несъгласие между партийните лидери заради Европа, нещо повече от обичайните разломи на AfD. Това несъгласие между Йорг Мьотен и Тино Хрупала не е свързано с вътрешните въпроси, а с принципите на външната политика. Оспорва се, че според предизборния манифест AfD счита, че "излизането на Германия от Европейския съюз и създаването на нова европейска икономическа група и група по интереси са необходими".

Хрупала, който заедно с лидера на парламентарната група Алис Вайдел формира най-високото дуо на AfD за федералните избори, наскоро разкри отвращения към Запада в Москва.

"Алтернатива за Германия" обяви предизборната платформа - излизане на Германия от ЕС

"Алтернатива за Германия" обяви предизборната платформа - излизане на Германия от ЕС

За първи път партията толкова ясно призовава Германия да напусне ЕС