Все повече германци предпочитат България пред Майорка, посочва Дойче веле.
В Испания вече искат само богати и красиви туристи. А на Златни пясъци все още те посрещат като цар, казва един германски изпълнител на шлагери пред "Експрес".

Всички известни имена от германската шлагерна сцена бяха на откриването на най-голямата бирария в Европа - новия "Мегапарк" на испанския остров Майорка. Атмосферата обаче беше по-спокойна от преди. Онзи щур вихър от миналото го нямаше. Причината: една друга парти дестинация постепенно измества Майорка от първото място в класацията за най-шеметните купони, четем в публикация на германския таблоид "Експрес". Години наред резервациите за балеарския курорт бяха високи, но сега са в застой. Същевременно все повече германци избират да почиват в България, посочва изданието.

"Бъдещето е в България"

Някои от известните германски шлагерни изпълнители вече са се пренасочили от испанските плажове към Югоизточна Европа. И по-точно: към Златни пясъци. "Лудите партита на Мале (така германците наричат остров Майорка), каквито имаше едно време, вече са история. Сега испанците искат само красивите и богатите. Нямам нищо против, обаче аз пък искам да съм сред нормални хора, които разпускат с нашата музика и са готови да седнат да пият по една бира с мен. България е бъдещето за германския парти шлагер", заключава певецът Матиас Дистел. В продължение на години изпълнителят, прочул се с шлагера "Яки цици и картофена салата", обикаляше из Майорка заедно с приятеля си Лоренц Бюфел и бившата порно звезда Юлия Брюкнер. Миналото лято обаче ексцентричният певец си стегна багажа и сега вече се изявява в "Буле" (бел.ред: България), пише "Експрес".

Матиас Дистел обяснява: "В България все още посрещат всеки гост като цар, а не като боклук. Едва ли тези, които са празнували парти на Майорка, могат да си обяснят радикалната промяна, която наложи испанското правителство." Неговият колега Лоренц Бюфел добавя, че в заведения като "Dolphin" или "Partystadl" на Златни пясъци или в "Partyhütte" на Слънчев бряг може да се купонясва също толкова добре, колкото и на Майорка, и то много по-евтино. "Докато на Майорка става все по-скъпо, а ограниченията за партитата - все по-строги, в България е разрешено да се купонясва и под открито небе", добавя певецът.

Единственият недостатък е...

Според кьолнския експерт по туризма Ахим Хьолер, основният аргумент в полза на България са по-ниските разходи. "Резервациите за България вървят добре. Майорка е скъпо място, а някои плажове са твърде пренаселени. Това сигурно ще откаже някои туристи от тамошните курорти. В България цените са по-изгодни. Нивото на заплатите там е доста по-различно", посочва той.

"Единственият недостатък, който виждам, е по-дългото пътуване, а и инфраструктурата в България все още не може да се сравни с тази на Майорка", казва на свой ред изпълнителят на шлагери Юрген "Хонк" Кадел.

Задава се битката на парти дестинациите. Очакват ни интересни времена, заключава германският "Експрес".