Властите в сръбската столица Белград проведоха спешно заседание заради нощните заведения, посещавани от хиляди хора, което е в нарушение на наложените правила срещу коронавируса, информира АП.

Кметът на Белград обяви, че затягат контрола над клубовете, кафенетата и други места, които им е позволено да работят до 20,00 часа с ограничен капацитет, но често нарушават противоепидемичните мерки.

Русия даде зелена светлина на Сърбия за производство на Sputnik V

Русия даде зелена светлина на Сърбия за производство на Sputnik V

Сърбия вече получи 1 500 000 китайски ваксини Sinopharm

"Искаме да изпратим ясно послание, че сега не е моментът за разхлабване и че подобно поведение може да подложи всеки на риск от увеличение на броя на инфекциите", коментира Зоран Радойчич.

Сръбската полиция съобщи, че е задържала петима души през уикенда след прекратяване на две големи празненства в различни части на града. На едното парти в централната част на столицата е имало 1000 души, а на другото в нова част на града са участвали 600 души.

Балканската държава регистрира средно по 2000 нови инфекции на коронавирус на денонощие и здравните власти предупредиха, че ситуацията може да излезе извън контрол въпреки имунизационната кампания.

Вучич: Сърбия ще произвежда руската ваксина "Спутник V"

Вучич: Сърбия ще произвежда руската ваксина "Спутник V"

Сърбия е на четвърто място в света след Израел, Великобритания и САЩ

В същото време стотици здравни работници протестират срещу небрежното управление на правителството на фона на епидемията от коронавирус.

Протестиращите запалиха свещи и поднесоха цветя пред сградата на правителството в памет на повече от 100 здравни работници, изгубили живота си в борбата с коронавируса.

Организаторите обявиха, че е можело много хора да бъдат спасени при по-добра организация и защита на здравните работници. Участниците поискаха оставката на здравния министър и промени в системата.

Сърбия е регистрирала повече от 400 000 заразени с коронавирус и над 4000 починали. До момента са ваксинирани над 600 000 сърби с китайски и руски ваксини.

Сърбия първа по ваксиниране срещу COVID-19 в Европа след британците

Сърбия първа по ваксиниране срещу COVID-19 в Европа след британците

Сърбия е ваксинирала повече от 450 00 души от 7 милиона население за почти две седмици